Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in St. Isidorushoeve op het podium geeindigd. De Waal liet een goede snelheid zien maar miste zijn kans op de zege door valpartijen en werd nu derde in de daguitslag.

Op het bosrijke circuit van St. Isidorushoeve had de Waal al snel een hoog tempo te pakken in de training. Dit liet hij gelijk al zien door er een hele snelle rondetijd uit te persen die door de concurrentie niet meer verbeterd kon worden. De Waal veroverde de pole position en mocht hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Micha als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de eerste paar ronden hield hij goed stand op de eerste plaats maar door een kleine valpartij viel hij terug naar een tweede positie. Hij volgde de kopman en dit ging hem goed af totdat hij opnieuw ten val kwam. Ditmaal koste het meer tijd en hierdoor viel hij ver terug. Micha ging terug in de achtervolging en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog verschillende plaatsen goed te maken om uiteindelijk als derde over de finish te komen.

Micha was belust op revanche voor de tweede manche. Opnieuw pakte hij kopstart en ging in een hoog tempo over het inmiddels zwaar geworden circuit. Lang wist hij de koppositie vast te houden totdat hij in het tweede deel van de wedstrijd ten val kwam en teruggeslagen werd naar een derde plaats. Omdat er nog slechts een aantal ronden gereden moesten worden, kon Micha niet meer terug komen en eindigde op een derde plaats.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een derde plaats. Aankomende zondag zal Micha starten in de internationale strandcross in Vlissingen.

Daguitslag ONK 500 in St. Isidorushoeve:

1 Lars van Berkel 100 Pnt

2 Nino Dekker 83 Pnt

3 Micha Boy de Waal 82 Pnt

4 Mitchel van den Essenburg 74 Pnt

5 Rico Staat 71 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.