Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lelystad op het podium geeindigd. In de eerste manche wist hij na een goede start op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche zat hij er minder goed bij maar wist hij zich vanaf een achtste plaats terug te knokken tot in de kopgroep maar had tijd tekort om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij als derde over de finish kwam.

Mike Gijsbertsen kon vanwege een onderarm breuk niet in actie komen in deze wedstrijd. Mike liep deze blessure eerder in de week op tijdens een training op het circuit van Lelystad. Door deze blessure zal hij voorlopig buiten de strijd zijn.

Het circuit van Lelystad lag er mooi geprepareerd bij. Sven begon positief aan de dag door in de training een tweede tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase moest hij een plaats prijsgeven en viel terug naar een derde positie. Sven hield de twee kopmannen in het vizier en voerde in de slotfase het tempo op. Dit zorgde ervoor dat hij de tweede man nog kon passeren en als tweede over de finish wist te komen.

De start van de tweede manche was vele malen minder goed en ditmaal kwam hij pas op een achtste plaats uit de eerste bocht. Gelijk zette hij de achtervolging in en werkte zich op naar een vierde plaats. Niet veel later wist hij ook de derde plaats over te nemen en kreeg de aansluiting met de twee leiders. Helaas slaagde hij er niet in om ook deze twee rijders nog te passeren waardoor hij als derde over de finish kwam.

Met een 2-3 in de manches eindigde Sven op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan. De volgende belangrijke wedstrijd is de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde op 14 en 15 juli.

Daguitslag ONK 500 Lelystad:
1 Luca Nijenhuis 100 Pnt
2 Lars van Berkel 86 Pnt
3 Sven van der Mierden 86 Pnt
4 Roy van Heugten 76 Pnt
5 Ian van der Kolk 72 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.