Karlis Alberts Reisulis van Monster Energy Yamaha MX2 is in de MX of Nations in het Britse Matterley Basin tweede geworden in de MX2 klasse. Reisulis werd tussen de zwaardere 450 motoren twaalfde en achtste in de manches en dit leverde hem een sterke tweede plaats op in de MX2 klasse. Ook won Reisulis de ‘’Best Performance Award’’.

Reisulis maakte in deze wedstrijd deel uit van Team Letland. De wedstrijd werd verreden op het legendarische circuit van Matterley Basin. De baan was verraderlijk vanwege de harde sporen maar werd gedurende het weekend steeds beter. Op zaterdag wist team Letland zich niet rechtstreeks te kwalificeren voor de A finale. Via de laatste kans konden ze nog een plaats afdwingen in de grote A Finale. Reisulis wist de laatste kans te winnen en omdat ook Mairis Pumpurs en Edvards Bidzans het goed deden, verzekerden ze zich van deelname in de A finale.

In de eerste manche reden de MX2-rijders samen met de MXGP klasse. Reisulis kwam in het middenveld uit de start en begon aan een opmars naar voren. Uiteindelijk wist hij op een goede twaalfde plaats over de finish te komen. Hiermee was hij achter Kay de Wolf de tweede MX2-rijder. In zijn tweede manche reed hij tegen de open klasse. Ook in deze manche kwam hij sterk voor de dag door achtste te worden. Hiermee was hij de derde MX2-rijder en dit was voldoende voor de tweede plaats in het dagklassement.

Samen met Team Letland is Reisulis op een twintigste plaats geëindigd in Engeland.

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MXoN. Bookmark de link.