Thibault Benistant van Monster Energy Yamaha Factory MX2 is tijdens de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Cozar op het podium geëindigd. Na een holeshot in de eerste manche wist de Fransman op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche werd hij derde en dit leverde hem ook in het dagklassement een derde plaats op. Karlis Alberts Reisulis eindigde op een tiende plaats in het dagklassement.

Voor de derde keer dit jaar werd er een Grand Prix in Spanje verreden. Het circuit van Cozar was nieuw op de kalender. Het was een harde baan, met veel stenen en verschillende kleine hoogteverschillen. Het was duidelijk dat dit circuit Benistant goed lag want hij wist sinds zijn blessure hier zijn beste resultaat neer te zetten.

In de eerste manche wist Benistant voor de derde keer dit jaar de holeshot te pakken en wist een aantal ronden aan de leiding te rijden. Vervolgens wist hij tot na het midden van de wedstrijd de tweede plaats vast te houden. Helaas verloor hij toen twee posities aan Andrea Adamo en Simon Laengenfelder en finishte op een vierde plaats.

Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en wist de derde plaats vanaf de start tot aan de finish vast te houden. De hele wedstrijd probeerde Benistant om Kay de Wolf te passeren maar vond geen weg langs de Nederlander waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats. Benistant heeft vanwege zijn blessure een half seizoen gemist maar is toch nog elfde geworden in de eindstand van het kampioenschap.

Omdat Reisulis eerst nog in het EMX250 Kampioenschap actief was, miste hij de eerste negen wedstrijden van het wereldkampioenschap. Daarna heeft hij in iedere wedstrijd een sterke indruk achter gelaten en met zijn tiende plaats in het dagklassement in Spanje, heeft hij het wereldkampioenschap op een veertiende plaats af weten te sluiten. Reisulis zal zich nu gaan voorbereiden op de MX of Nations in het Britse Matterley Basin, waar hij uit zal komen voor team Letland.

Rick Elzinga kwam niet aan de start in Spanje. Hij is nog aan het herstellen van zijn valpartij van twee weken eerder in China. Omdat de zevende plaats in de eindstand hem niet meer afgenomen kon worden, besloot hij om rust te houden en zich daarna te gaan concentreren op seizoen 2025.

Commentaar Thibault Benistant: ”Het was vandaag geen slechte dag. Het gevoel en het plezier in het rijden was hier veel beter dan in de voorgaande wedstrijden, wat heel positief was. Ik miste een heel klein beetje snelheid maar al met al is het een goede dag. Met de podiumplaats is het mooi om het seizoen zo af te sluiten. Dit geeft me veel vertrouwen voor het naseizoen.’’

 

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ”Mijn dag begon goed met de snelste tijd in de warm up. Echter in de eerste manche had ik na het pakken van een goede start iets last van opgepompte armen. In de tweede manche ging het een stuk beter totdat ik op een zesde plaats rijdend mijn motor stil remde. Dit was frustrerend en hierdoor verloor ik vele plaatsen. Het rijden was wel een stuk beter en daar ben ik blij om. We gaan nu naar de MX of Nations in Engeland om het seizoen daar sterk af te sluiten.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.