Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 is in de Grand Prix van Turkije zesde geworden. Op het snelle, harde circuit van Afyonkarahisar wist Elzinga achtste en zesde te worden in de manches. Zijn teammaten Karlis Alberts Reisulis en Thibault Benistant werden negende en tiende in de Grand Prix.

In de eerste manche kwam Elzinga niet goed weg bij de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. In de vijfde ronde kwam hij aan op een tiende plaats. Elzinga hield het tempo hoog tot in de slotfase en wist toen Karlis Alberts Reisulis nog te passeren en finishte als achtste.

In de tweede manche had hij de start die hij nodig had. Echter in de derde bocht nam een andere rijder zijn lijn weg waardoor hij teruggeslagen werd tot in de achterhoede. Elzinga ging terug in de achtervolging en kwam gedurende de wedstrijd aan het achterwiel van Simon Laengenfelder. Hij probeerde hem te passeren maar kwam net tekort. In het midden van de wedstrijd wist hij Reisulis te passeren en eindigde op een zesde plaats, wat ook zijn uitslag is in het dagklassement. In de tussenstand staat hij op een stevige zevende plaats.

Twee weken geleden pakte Karlis Alberts Reisulis zijn beste resultaat in zijn MX2 carrière met een vierde plaats in Zwitserland. Hij was hongerig om ook hier indruk te maken. Echter in deze wedstrijd kwam hij in beide manches niet goed uit de start en vocht in zowel de eerste als de tweede manche net in de top tien verschillende duels uit. In de eerste manche werd hij negende en in de tweede manche kwam hij op een zevende plaats over de finish. In het dagklassement eindigde hij op een negende plaats en staat nu vijftiende in de tussenstand.

Door een blessure miste Thibault Benistant een groot deel van het seizoen. Benistant kampte met harde onderarmen waardoor hij niet voluit kon rijden. Door een valpartij in de eerste manche viel hij vanaf een zevende plaats terug naar een vijftiende positie. In het resterende deel van de wedstrijd vocht hij zich terug naar een elfde plaats. Ook in de tweede manche eindigde hij als elfde waarmee hij tiende werd in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij nu dertiende.

Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in China.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het weekend was ok, al begon het op zaterdag niet goed. Samen met het team hebben we alles vandaag weten te buigen en ging het gedurende de dag steeds beter. In de eerste manche kwam ik slecht uit de start maar kwam terug naar een achtste plaats, wat niet slecht was. In de tweede manche pakte ik een hele goede start maar in de derde bocht werd ik geblokt waardoor ik ver terug viel. Ik vocht mijzelf terug naar een zesde plaats. Dit was goed en ik ben tevreden over mijn rijden. Wel had ik dichter bij de kop moeten zitten.’’

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’In de eerste manche ging het best goed. Ik vocht met Thibault in de beginfase maar verloor daarna mijn ritme. Vanaf dat moment werd het moeilijker. Het was moeilijk om in te halen op dit circuit. In de tweede manche kwam ik vanaf een achtste plaats naar een zevende positie. Dit was het. Wel liep ik in de slotfase in op Rick, mijn conditie is dus goed. Al met al had ik vandaag beter moeten zijn.’’

Commentaar Thibault Benistant: ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. Ik kampte met opgepompte armen waardoor ik niet kon rijden zoals ik weet dat ik kan. Het doel is om vrij uit te rijden en te genieten van de wedstrijden maar helaas lukte dat niet dit weekend.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.