Karlis Alberts Reisulis van Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 heeft met een vierde plaats in de Zwitserse Grand Prix in Frauenfeld zijn beste Grand Prix MX2 resultaat weten te behalen. Reisulis maakte indruk op het uitdagende circuit en blijft zich verder ontwikkelen. Thibault Benistant keerde terug na zijn blessure en werd zesde terwijl Rick Elzinga wisselend succes kende en twaalfde werd.

Op zaterdag waren de omstandigheden warm en snel. Echter door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag veranderde het circuit in een modderbaan met diepe sporen. Reisulis kwam sterk voor de dag in deze omstandigheden en wist in de warm up gelijk de snelste tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche pakte hij een goede start en zat al snel op een derde plaats. Hij volgde de twee leiders en toen de leider ten val kwam, schoof hij door naar een tweede plaats. Het liep allemaal lekker totdat hij zijn bril af moest zetten. Omdat het zicht daarna minder was, moest hij verschillende plaatsen prijs geven en eindigde op een zevende plaats.

In de tweede manche pakte hij kopstart en slaagde er in om een gat te slaan. Hij hield dit vol tot in de slotfase van de wedstrijd. Toen werd hij gepasseerd door Simon Laengenfelder en werd op een tweede plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Thibault Benistant maakte zijn comeback na zijn zware valpartij bij de Grand Prix van Frankrijk. Benistant liet zien dat zijn snelheid er nog steeds is en wist in de eerste manche kopstart te pakken. Hij wist dit tot in het midden van de wedstrijd vast te houden maar kwam toen even ten val. Hij viel terug naar een derde plaats en wist dit vast te houden tot aan de finishvlag.

Ook in de tweede manche pakte Benistant een goede start en begon als derde aan de wedstrijd. Hij stootte gelijk door naar de koppositie. Echter tijdens de eerste ronde wist Reisulis hem te passeren waardoor hij terug viel naar een tweede plaats. Door een valpartij en de vermoeidheid viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een achtste plaats. Ondanks dat hij tien wedstrijden heeft gemist, staat hij nog dertiende in de tussenstand.

Rick Elzinga kende wisselend succes in Zwitserland. In de eerste manche reed hij tot in het midden van de wedstrijd op een tweede plaats totdat hij af te rekenen kreeg met mechanische problemen en de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche begon hij opnieuw goed totdat een achterblijver hem op hield en hij een positie verloor. Elzinga finishte als zesde en staat nu zevende in de tussenstand.

De volgende Grand Prix staat over twee weken op het programma in Turkije.

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Het was een heel goed weekend. Ik eindigde als achtste in de kwalificatieheat en zette op zondagochtend de snelste tijd neer in de warm up. In de eerste manche reed ik lang op een vierde plaats maar moest toen mijn bril afzetten en verloor een aantal plaatsen. In de tweede manche reed ik mijn beste manche in de MX2 klasse ooit. Nadat ik kopstart had weten te nemen, reed ik lang aan de leiding. Nadat Simon Laengenfelder mij had weten te passeren, kon ik rustig aan naar een tweede plaats rijden. Ik ben heel blij over mijn snelheid en mijn optreden van dit weekend in Zwitserland.”

Commentaar Thibault Benistant: ‘’Ik ben blij dat ik weer terug ben in de competitie. Ik neem veel positieve dingen mee na deze wedstrijd. Omdat ik er maanden uit heb gelegen, had ik het in de beginfase van de tweede manche moeilijk. Als ik meer met de motor kan rijden, zal dit gevoel alleen maar beter worden.”

Commentaar Rick Elzinga: ‘’In de eerste manche wist ik een hele goede start te pakken. Ik kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Ik werkte mij op naar een tweede plaats en reed in het midden van de wedstrijd achter leider Kay de Wolf. Helaas kreeg ik af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ik de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam ik opnieuw goed weg bij de start maar niet zo goed als in de eerste manche. Ik kreeg al snel de vijfde plaats in handen en kreeg de aansluiting met het groepje van rijders voor mij. Tegen het einde werd ik opgehouden door een achterblijver en hierdoor verloor ik een positie. Mijn snelheid en rijden waren goed en daardoor kijk ik uit naar Turkije over twee weken.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.