Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 is in zijn thuis Grand Prix in Arnhem zesde geworden. Elzinga moest in beide manches een inhaalrace rijden en wist zesde en vijfde te worden. Karlis Alberts Reisulis eindigde in de eerste manche op een goede zevende plaats maar een goed eindresultaat ging in rook op toen hij in de beginfase van de tweede manche betrokken raakte bij een incident waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Elzinga stond drie weken eerder nog op het podium in de Grand Prix van Lommel en kwam met hoge verwachtingen naar het zandcircuit van Arnhem. Helaas waren een zesde en een vijfde plaats niet de resultaten waar Elzinga voor naar Arnhem kwam. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een vijfde plaats maar moest deze positie in de slotfase nog afstaan aan Camden McLellan. Elzinga wist deze positie in de laatste ronde nog weer terug te pakken maar kwam verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver en eindigde als zesde.

In de tweede manche kwam hij in de middenmoot uit de start en had opnieuw veel werk te doen. Binnen een aantal ronden kwam hij de top tien binnen en zette zijn weg richting de top vijf verder. Met nog een aantal ronden te gaan nam hij de vijfde plaats in handen maar had te weinig tijd om nog verder terug te komen. Met een 6-5 in de manches eindigde Elzinga op een zesde plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand.

Reisulis kende wisselend succes in Arnhem. Met een derde tijd in de warm up begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. In de eerste manche volgde hij Elzinga en wist op een zevende plaats over de finish te komen. In de beginfase van de tweede manche kwam zijn weekend ineens tot een abrupt einde. Hij kwam ten val en omdat de rijder achter hem op zijn motor sprong, liep deze teveel schade op om nog door te kunnen rijden. Met nog vier wedstrijden te gaan staat Reisulis zeventiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Zwitserse Frauenfeld.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het was een goede dag vandaag. Mijn snelheid was goed maar mijn starts deden me de das om. In de eerste manche koste mij dit veel energie om de top vijf te bereiken maar ik bleef het tempo hoog houden. In de laatste ronde wist ik de vijfde plaats nog weer terug te pakken nadat ik in het midden van de manche was teruggevallen naar een zesde plaats. Helaas werd ik toen opgehouden door een achterblijver en werd gepasseerd. De tweede manche was hetzelfde. Een slechte start en toen ik aan kwam op een zesde plaats waren de rijders voor mij te ver weg. Ik liep nog in op Kay de Wolf maar hij had een probleem. Een zesde plaats is ok en nu gaan we ons voorbereiden op Zwitserland.’’

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Ik heb gemengde gevoelens over dit weekend. In de warm up voelde ik me goed en vertrouwd op de motor. De eerste manche was nog niet zo slecht maar ik had meer aan moeten vallen in de beginfase. Mijn snelheid was goed en ik kwam terug naar een zevende plaats. In de tweede manche raakte ik het starthek met mijn voorwiel waardoor mijn start niet zo goed was. Ik zette aan om tijd goed te maken maar toen kwam ik ten val. Ik was ok maar iemand landde op mijn motor waardoor deze teveel schade opliep om verder te kunnen. Het is frustrerend maar ik ben ok en ik kijk uit naar volgend weekend.”

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.