Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de Grand Prix van Zweden op de achtste plaats geëindigd. In de manches wist Elzinga achtste en negende te worden en dit leverde hem een achtste plaats op in het dagklassement. Karlis Reisulis kende een sterke wedstrijd in Zweden negende te worden in het dagklassement.

De vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap werd verreden op het circuit van Uddevalla in Zweden. Even leek het erop dat ook dit een natte wedstrijd zou worden nadat op vrijdag de starttrainingen werden gecanceld. Gelukkig bleef het op de zaterdag en zondag droog waardoor de wedstrijd op een goed circuit kon worden verreden. Helaas was er door alle regen maar één goede lijn op het harde, opgedroogde circuit waardoor inhalen lastig was.

Twee weken geleden stond Elzinga op het podium in het diepe zand van Lommel en gemotiveerd reisde hij af naar Zweden. Helaas kende Elzinga in de eerste manche op zondag een moeizame start waardoor het, ondanks dat het gevoel op het circuit goed was, een uitdaging was om naar voren te komen. Gelukkig wist de Nederlander gedurende deze manche op te klimmen van een veertiende naar een achtste plaats. In de tweede manche kende de crosser uit Zenderen een betere start waarna hij de eerste ronde als tiende door kwam. Toen hij de negende plaats wist over te nemen deed Elzinga er alles aan om meer plaatsen goed te maken maar dit lukte helaas niet. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de achtste plaats in de Grand Prix van Zweden.

Het weekend van Karlis Alberts Reisulis was enigszins te vergelijken met die van zijn Nederlandse teamgenoot, ook de Let kende tweede moeizame starts waarna ook hij naar voren moest komen. In het spoor van Elzinga eindigde Reisulis in zowel de eerste als de tweede manche één plaats achter zijn teamgenoot. Met dit resultaat deed hij goede zaken in het kampioenschap, hij steeg twee plaatsen en staat nu op de zeventiende plaats.

Aankomend weekend staat voor Elzinga zijn thuis Grand Prix op het programma, de MXGP van Nederland wordt 17-18 augustus verreden op het zand circuit van Arnhem.

Rick Elzinga: “Mijn start lieten mij dit weekend echt in de steek. Ik ben niet tevreden over de eerste manche maar in de tweede manche was het gevoel met de motor super. De start was weer niet goed en die had ik wel nodig om net als in Lommel voorin mee te doen. In de tweede manche probeerde ik op het einde van de reeks een inhaalactie te doen maar toen kreeg ik last van arm pump, daar werd het niet makkelijker van. Maar nu komt mijn thuis Grand Prix eraan en daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit. “

Karlis Alberts Reisulis: “Het was een prima weekend, de eerste manche had ik een beetje last van arm pump maar mijn rijden was goed. Het is hier ook gewoon heel moeilijk inhalen. Ik ben enigszins gefrustreerd over mijn resultaten want die zijn net iets minder dan de vorige wedstrijden. Maar nu gaan we terug naar het zand van Nederland.”

Fotocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.