Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 team is tijdens de Grand Prix of Flanders op het podium geeindigd. Met een tweede plaats in de eerste en een vierde plaats in de tweede manche wist Elzinga tweede te worden in de Grand Prix. Ook Karlis Alberts Reisulis reed een sterke Grand Prix en wist zijn eerste top vijf plaats uit zijn carriere in de MX2 klasse te behalen.

Sinds jaren wordt de Belgische ronde van het wereldkampioenschap verreden op het circuit van Lommel, een circuit dat bekend staat als een fysiek zwaar circuit. Die omstandigheden waren dit jaar extra zwaar door de tropische omstandigheden. Elzinga kende op zaterdag een goed begin van zijn weekend met een vijfde plaats in de tijdtraining gevolgd door een vierde plaats in de kwalificatieheat. Dit zorgde voor vertrouwen voor de wedstrijd op zondag. Ook Reisulis kende een positieve zaterdag met een negende tijd in de tijdtraining en een zevende plaats in de kwalificatieheat.

Op zondag ging het nog beter voor Elzinga. In de eerste manche kende Rick een goede start en begon hij als vijfde aan de wedstrijd. Daar waar anderen foutjes maakten bleef de Yamaha-rijder koel en wist zich op te werken naar de tweede plaats. Dit hield hij vast tot aan de finish en legde hiermee de basis voor een podiumplaats. Reisulis reed een constante manche en wist als negende over de finish te komen.

In de tweede manche kende Elzinga opnieuw een goede start en wist hij zelfs enkele ronden aan de leiding te rijden. Door de zware baanomstandigheden en de warmte kreeg de motor het zwaar te verduren. In de slotfase merkte hij dat er iets met de motor was waardoor hij het tempo iets moest laten zaken en als vierde over de finish kwam. Dit was voldoende om tweede te worden in het dagklassement. Reisulis had lang aansluiting met de kopgroep en reed een hele sterke wedstrijd. Hij sloot de manche af als vijfde en werd hiermee achtste in het dagklassement.

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Commentaar Rick Elzinga: “Ik ben heel blij met mijn rijden en dat ik heb kunnen laten zien dat ik fysiek in orde ben. In de tweede manche had ik helaas een klein probleempje met de motor waardoor ik de leiding moest afstaan en iets terugviel. Maar ik ben echt heel tevreden en blij om weer op het podium te staan.”

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Het was een heel positief weekend ondanks dat ik in de eerste manche niet in mijn ritme kon komen. In de tweede manche pakte ik een hele goede start en heb lang om de derde, vierde plaats gevochten. Toen ik probeerde de derde plaats terug te pakken, kwam ik ten val. Ondanks dit wist ik toch vijfde te worden. Ik ben heel blij met dit resultaat en kijk tevreden terug op het weekend.”

Daguitslag MX2 Lommel:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 40 Pnt
3 Simon Laengenfelder 38 Pnt
4 Liam Everts 35 Pnt
5 Mikkel Haarup 32 Pnt
8 Karlis Alberts Reisulis 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Kay de Wolf 683 Pnt
2 Lucas Coenen 618 Pnt
3 Simon Laengenfelder 606 Pnt
4 Liam Everts 556 Pnt
5 Mikkel Haarup 465 Pnt
7 Rick Elzinga 429 Pnt
19 Karlis Alberts Reisulis 101 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.