Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters 250 in Axel een sterke indruk achtergelaten. Een valpartij in beide manches zorgde ervoor dat er veel tijd verloren ging waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde en zestiende plaats.

Het deelnemersveld was net als in Oss ijzersterk en zat vol met Grand Prix en EMX250 rijders. Raivo had zich goed voorbereid op de wedstrijd en was vastbesloten om iets goeds te laten zien. In de tijdtraining was het vrij druk op het circuit en slaagde hij er niet in om een perfecte ronde neer te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een zeventiende tijd. Raivo was hier niet tevreden mee en was vastbesloten om het in de manches beter te doen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat Raivo er goed vooraan bij en kon ruim in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme te pakken en ging de strijd aan met een groepje van rijders. Op een zevende plaats rijdend werd hij in het heetst van de strijd aangetikt door een andere rijder en viel. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar toch wist Raivo de manche nog af te sluiten naar een elfde plaats.

In de tweede manche moest Raivo van verder komen en kwam pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en knokte zich terug richting de top tien. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een achttiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog twee rijders te passeren en finishte als zestiende.

In het dagklassement eindigde de crosser uit Heesch op een vijftiende plaats. In de tussenstand van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap staat Raivo na twee wedstrijden op een veertiende plaats.

De volgende wedstrijd van Raivo is het EMX250 Kampioenschap in het Franse St.Jean d’Angely op 25 en 26 mei.